19 stycznia 2017 roku I grupa klasy II Technikum Hotelarskiego zakończyła zajęcia praktyczne w Pałacu-Folwarku w Galinach.
Młodzież, w ramach przygotowania zawodowego, brała udział w nauce i doskonaleniu praktycznym różnorodnych technik sprzątania pokoi gościnnych i pomieszczeń służbowych, obsłudze konsumenta za barem i w restauracji hotelowej, obróbce produktów gastronomicznych i przygotowywaniu dań. Zarówno uczniowie jak i pracownicy obiektu byli bardzo zadowoleni z obustronnej współpracy.
Na zakończenie praktyk czekała nas miła niespodzianka w postaci kuligu i ogniska. Młodzież bawiła się doskonale pomimo zimna i wietrznej aury. Zmarznięci (ale uśmiechnięci !) z ochotą piliśmy gorącą herbatę z cytryną, przegryzając kiełbaską przy trzaskających polanach ogniska…
P.S Serdeczne podziękowania dla p. Alicji Podoleckiej – manager Hotelu Pałac i Folwark Galiny – za ciepłe przyjęcie, wyrozumiałość i zorganizowanie super kuligu!
Anna Nowoszyńska-Ejlak