Przedsiębiorczy młody człowiek może sam wziąć sprawy w swoje ręce i nawet w dobie kryzysu, wybrać zawód , który zapewni mu dobrą przyszłość.
Według ekspertów, jedną z takich dziedzin mających przyszłość w Polsce jest właśnie hotelarstwo.
Gastronomia hotelowa to mocny punkt oferty hotelowej, a jakość usług kulinarnych ma znaczący wpływ na opinie o całości hotelu. Dlatego też, uczniowie klas technikum hotelarskiego uczą się w praktyce przygotowywania i organizowania dużych imprez takich jak wesela, studniówki i inne przyjęcia okolicznościowe. Umiejętności organizowania, obsługi gości, wystroju i aranżacji różnych form przyjęć uczą się podczas zajęć praktycznych w szkolnej pracowni hotelarskiej oraz w Domu Weselnym w Wardomach przygotowując obsługę gastronomiczno – kelnerską.
Zintegrowanie kształcenia teoretycznego i praktycznego zwiększa szanse naszych uczniów na przyszłe zatrudnienie w zawodzie hotelarza.
S. Jarzębowicz-Sudujko
HOTELARZ ZAWÓD Z PRZYSZŁOŚCIĄ
Ten wpis został opublikowany w kategorii Strona główna. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.