8 czerwca po oficjalnych uroczystościach z okazji Jubileuszu 50-lecia Szkoły w pracowni hotelarskiej odbył się bankiet przygotowany we współpracy z lokalnymi obiektami hotelarskimi i zakładami gastronomicznymi:
1. Dom Weselny Wardomy
2. Dworek Dębówko
3. Pałac i Folwark Galiny
4. Hotel Krasicki
5. Hotel Bartis
6. Piekarnia, cukiernia w Sępopolu – Artur Rygielski
7. Kuchnia Polska – Włodziemierz Wasilewski
8. Hotel Restauracja „Spichlerz” – Mirosław Abucewicz
9. Gospodarstwo Agroturystyczne „Mimoza” – Grażyna Ławrynowicz
10. Kasyno „Agnes” – Agnieszka Kulesza
11. Restauracja „Promyk” – Dariusz Kułakowski
12. Bar Popularny – Danuta Binkul
Obsługą zajęli sie uczniowie klas technikum hotelarskiego:
Bejnar Patrycja
Masiuk Katarzyna
Skorupska Kinga
Waga Marek
Jarząbska Milena
Misior Andżelika
Mich Kamila
Mich Natalia
pod kierunkiem nauczycieli zawodu P. Sylwii Jarzębowicz-Sudujko oraz Anny Nowoszyńskiej -Ejlak.
Zaproszeni goście chwalili smak i estetykę przygotowanych potraw z oryginalnych kart menu hoteli i restauracji współpracujących ze szkołą.
Dziękujemy wszystkim Sponsorom i młodzieży za wkład w profesjonlne przygotowanie imprezy.
S. Jarzębowicz-Sudujko, A. Nowoszyńska-Ejlak