W celu doskonalenia praktycznych umiejętności w zakresie organizacji dużych imprez okolicznościowych, uczniowie technikum hotelarskiego uczestniczą w zajęciach praktycznych w Domu Weselnym w Wardomach.
Przygotowują sale do wesel, rocznic, komunii,chrzcin, bankietów, studniówek, spotkań integracyjnych oraz imprez firmowych. Kompleks składa się z dwóch sal: bankietowej z klimatyzacją o powierzchni 800 m2 mieszczącej do 250 osób i Różanej, bardziej kameralnej o powierzchni 180 m2 mieszczącej ok 70-80 osób. Do dyspozycji gości są również pokoje 2, 3, 4 – osobowe.
Wszystkim uczniom bardzo podobają się tego typu zajęcia praktyczne, tym bardziej, że jednym z punktów egzaminu zawodowego jest obsługa gastronomiczna.
Współpraca z pracodawcami i instytucjami branżowymi oraz uczenie się poprzez działanie ma na celu wzmocnienie praktycznego wymiaru kształcenia w zawodzie hotelarza.
Sylwia Jarzębowicz-Sudujko